skip to Main Content
28 De Ani De La Revoluție. 5 Cărți Care Nu Trebuie Ratate

28 de ani de la revoluție. 5 cărți care nu trebuie ratate

Singura țară din estul Europei care a trecut la democrație folosindu-se de revoluție. România a fost, de asemenea, singura țară care și-a executat conducătorul. Momente tulburătoare, trăiri marcante și amintiri care vor rămâne veșnic în memoria României.

Protestele și luptele de stradă au atins punctul culminant atunci când s-a săvârșit procesul și execuția soților Ceaușescu. Acele momente, dar și întreg procesul revoluțional, au fost înșiruite de mai mulți scriitori în pagini pline de emoție, regrete, libertate și umanitate. Am pregătit o listă cu 5 cărți care vorbesc despre momentele de revoluție ale României, dar și despre viața și sfârșitul lui Nicolae Ceaușescu.

Iată cele 5 cărți:

Revoluția română din decembrie 1989, scrisă de Peter Siani-Davies

Revoluția văzută, obiectiv și realist, de istoricul britanic Peter Siani-Davies. După lungi cercetări, acest cunoscător al realităților tragediilor românești a întocmit un volum în care prezintă întâmplările din România din decembrie 1989 și februarie 1990. (librărie online)

Revoluția din decembrie 1989 – o tragedie românească, scrisă de Alex Mihai Stoenescu

Istoricul Alex Mihai Stoenescu relatează rezultate cercetările sale longevive cu privire la evenimentele petrecute în România, în anul 1989. (librărie online)

Gaura din steag – Povestea unei reveniri şi a unei revoluţii, scrisă de Andrei Codrescu.

După 20 de ani departe de România, Andrei Codrescu revine acasă. Găsește o țara în ger, la propriu și la figurat. Se confruntă cu trecutul și prezentul dramatic. Și scrie. (librărie online)

Sfârșitul Ceaușeștilor. Să mori împușcat ca un animal sălbatic, scrisă de Grigore Cartianu

În încercarea de a le înțelege gândirea, emoțiile, reacțiile, Cartianu, calm și natural, scrie despre ultimele zile din viața soților Ceaușescu. (libărie online)

Ceaușescu văzut de aproape, scrisă de Toma Roman Jr

După nenumărate interviuri, luate celor din anturajul Ceaușiștilor, Toma Roman Jr. reconstituie portretul ultimului dictator din țara noastră. O carte în care Ceaușescu este văzut de aproape.

„Cei cu care am stat de vorbă din anturajul lui Ceauşescu m-au lăsat să înţeleg faptul că acesta avea gusturile unui ins care nu e nici ţăran, nici orăşean, ci un fel de mahalagiu care a prins ceva cheag.”, spune autorul cărții. (librărie online)

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.blog/

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top