skip to Main Content
Simți Că Lucrurile Nu Merg Cum Ai Vrea? 5 Cărți Care Să Te Motiveze

Simți că lucrurile nu merg cum ai vrea? 5 cărți care să te motiveze

E ușor să te pierzi. Îți propui că vei face lucrurile altfel, că îți vei schimba viața și vei lupta pentru țelurile pe care ți le-ai propus. O faci câteva zile, o săptămână și o iei de la capăt. Cei care au trecut prin asta, și cred că la un moment dat fiecare dintr noi s-a aflat într-o astfel de situație, știu cât de greu este să rămâi constant într-o decizie fermă.

Răspunsul este: motivația. Dar unde se găsește această licoare a succesului? Din fericire, avem parte de nenumărate cărți care tratează astfel de subiecte. Mulți autori împărtășesc trucurile și secretele care le-au fost și le sunt încă de ajutor în viața de zi cu zi.

Aceste cărți motivaționale pot fi ajutorul de care ai nevoie pentru a prospera și a rămâne constant în tot ceea ce faci. Iată 5 dintre ele:

Cele 7 deprinderi ale oamenilor eficace, scrisă de Stephen R. Covey

O carte foarte complexă. Și dacă vrei să fie și eficientă, neapărat să o citești cu un carnețel în care să-ți notezi ideile principale. E în cap de listă deoarece, dintre toate cărțile motivaționale pe care le-am citit până acum, o consider cea mai bine scrisă. Și cea mai utilă. Prezintă absolut tot ceea ce ai nevoie în viața personală și cea profesională, fiecare amănunt de care e posibil să te împiedici. Și vine cu soluții clare și concrete.

Tată bogat, tată sărac, scrisă de Robert Kiyosaki

Educație financiară. Folosindu-se de multă narațiune, Kiyosaki vorbește despre importanța educației financiare. Mai exact, despre bani, așa cum trebuie să se vorbească despre ei. Am enumerat și explicat câțiva pași din carte într-un articol anterior. (vezi articolul aici)

 

Excepționalii, scrisă de Malcolm Gladwell

Desființează cărțile despre care am scris mai sus. Dacă unii autori motivaționali spun că succesul ține de talent, muncă ambiție… etc, Gladwell vine cu opusul acestor afirmații. Autorul demonstreză că succesul vine dintr-o serie de oportunități și întâmplări. O carte atipică pentru genul de cărți motivaționale cu care suntem obișnuiți. Datorită lui Gladwell, secolul XXI se bucură de o carte foarte directă și deschisă pe acest subiect. Și total diferită.

Codul pentru o minte extraordinară, scrisă de Vishen Lakhiani

Mai mult decât o carte. Neconvențională, cartea îți oferă 10 legi pe care să le aplici zilnic. Legi care pot conduce la o transformare radicală și la succesul pe care tu ți-l impui. Urmând aceste reguli, poți să spargi codul minții tale extraordinare și să începi o existență mult mai plină de satisfacții.

Optimismul se învață, scrisă de Martin E. P. Seligman

Să poți rămâne constant. Inevitabil, când începi să lucrezi la tine sau la țelul pe care ți l-ai propus, apare și câte un eșec. Dacă nu ești optimist și pozitiv, e posibil să renunți la tot. Cărticica asta nu îți arată drumul către succes, dar te învață să fii optimist în orice situație. Renumita carte de psihologie aparține unuia dintre reprezentanții școlii cognitiviste americane. Pe lângă teorie, conține și ghiduri practice. Foarte utile.

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.blog/

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top