skip to Main Content
4 Cărți Esențiale Pentru Luna Ianuarie | Cărturești

4 cărți esențiale pentru luna ianuarie | Cărturești

4 cărți esențiale pentru luna ianuarie. În 2018 intenționez să citesc mai mult. Să fac cea mai bună investiție: investiția în mine însămi. Ideea o aveam de ceva vreme, însă Tată bogat, tată sărac m-a împins mai repede spre linia de start. Așadar, mi-am propus să citesc o carte pe săptămână. Un început bun pentru o investiție promițătoare. 🙂 Cu o bună organizare și timp suficient, sper ca sfârșitul anului să mă găsească împlinită din acest punct de vedere.

Am optat pentru Cărturești. Mi se pare unul dintre cele mai bune locuri pentru achiziționat cărți. După ore întregi de plimbat printre rafturi, de analizat coperți, citit prefațe, răsfoit pagini, am ales primele cărți pentru anul acestea, patru cărți pentru luna ianuarie.

Arta rafinamentului, scrisă de Dominique Loreau

Trăim într-o epocă a siliconului și a formelor, spunea Oana Pellea în Jurnalul. E unul dintre motivele pentru care am ales această carte. Fix la început de an. Într-o lume în care am uitat de adevăratele valori, lăsând prea mult loc vulgarității și indiferenței, o asemenea carte e mai mult decât bine-venită. Trebuie să învățăm respectul, eleganța, simplitatea, răgazul, gingășia, pasiunea, libertatea. Avem nevoie să fim din nou oameni: femei onorabile, bărbați admirabili.

Mama și sensul vieții, scrisă de Irvin D. Yalom

E cartea pe care am început-o la finalul anului 2017. Așadar, e cap de listă în 2018. Irvin D. Yalom povestește experiențele sale din viața sa de psihoterapeut. Sunt povestioare captivante, educative, iar unele sunt doar foarte simpatice. E o carte plăcută, pe care o citești cu drag. Oricând. Plânsul lui Nietzsche e una dintre cărțile renumite ale autorului. 

Abilități de comunicare, scrisă de Allan & Barbara Pease

Există momente în viață în care habar nu ai cum să reacționezi și nici ce să zici. Cu atât mai mult, dacă ești o persoană introvertită sau lipsită de aptitudinile comunicării, riscul să te afli într-o astfel de situație este destul de mare. Mă număr printre introvertiții lumii, motiv pentru care am ales această carte fără să stau pe gânduri. Abilități de comunicare te învață să-ți înțelegi interlocutorul, să-l asculți și să-i oferi întotdeauna răspunsul potrivit.  

De la idee la bani, scrisă de Napoleon Hill

E una dintre cele mai vândute cărți din toate timpurile. Se arată încă de la primele pagini. O carte despre știința, înțelegerea și utilizarea banilor. Pragmatică și legendară, cartea cuprinde formula prosperității materiale și a împlinirii spirituale. Pentru că avem întotdeauna nevoie de un echilibru între material și spiritual. Și e bine să fim împliniți în ambele sensuri. 

***

Vi le recomand pe toate. Așa cum vă recomand să citiți câte o carte pe săptămână. 🙂 

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.blog/

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top