skip to Main Content
Menu
Citate Din Jurnalul Oanei Pellea: Cuvinte Simple Care îți Vor Schimba Viața

Citate din Jurnalul Oanei Pellea: cuvinte simple care îți vor schimba viața

Citate din Jurnalul Oanei Pellea. Jurnalul e camaradul cu care să te-nsoțești la drum și să faci față acestei lumi bolnave. Pagini însuflețite cu mult dor. La fiecare pagină răsfoită simți că mângâi și ești mângâiat. Și știi că nu mai ești singurul care simte așa. Știi că nu mai ești singur.

Din Jurnal înveți că orice verticală poate fi o posibilitate de înălțare. Începi să ai curaj, să închizi ochii, să zâmbești și să fii. Jurnalul e o reamintire a faptului că, în ultimă instanță, nu suntem altceva decât oameni. Că întreaga lume, întreg adevărul și fericirea e în noi. Atât. Restul e deșertăciune și goană după vânt.

Citate din Jurnal:

”Şi am senzația clară că sunt din această lume, dar și certitudinea că nu-i aparțin. Şi mi-e așa dor deacolo… și mi-e așa greu pe lume. Nu vreau să te superi, Bătrâne, e foarte frumos, dar mi-e tare greu.Mi-era mult mai bine înainte, când eram mai aproape. Sigur, știu că e vina mea că nu te mai simtținându-mă în brațe, știu și îmi cer iertare, dar atâta pot. Şi, de câte ori te-am rugat să-mi dai puterea săfiu lângă tine, tot de atâtea ori m-ai ajutat. Dar, cum bine știi, m-ai făcut din pământ și uite că pământuldoare, pământul e greu, din ce în ce mai greu – și aripile, parcă, din ce în ce mai obosite. Hai, ajută-mă încă o dată și fă-mi aripile puternice, să pot din nou să mă ridic…”

”De câte ori cred că am găsit un răspuns, de fiecare dată mi se demonstrează că am greșit. Şi uite așarămân din nou numai cu întrebări și fără nici un răspuns. Îmi dau seama că tot ce credeam că știu de faptnu știu. Deci tot e bine, am o certitudine: că nu am habar de nimic.”

”Mi-e dor de foarte multe lucruri pe care nu le mai găsesc în jurul meu. Ce folos că găsesc toateprostiile în magazine luxoase sau de un gust îndoielnic, dacă ce caut eu nu mai este sau stocul e foartemic și pe cale de epuizare. Mi-e dor de oameni delicați și buni. De oameni deștepți și generoși. Deeducație și tradiție. Mi-e dor de bun-simț și bunăvoință.”

”Trăim niște timpuri nebune. Sunt oameni care întreabă: dar de fapt ce înseamnă bun și rău? Cinepoate spune ce e bun și ce e rău? Pe mine asta mă înspăimântă. E ca și când ai întreba: în sistemul încare trăim, unde e cerul și unde e pământul? Care e susul și care e josul? Păi dacă stau cu picioarele pepământ, e simplu. Cerul e sus, pământul e jos. Dacă ne referim la alt sistem, e altceva etc. Tot ce esimplu e mai aproape de adevăr. Probabil că sunt limitată, dar încă știu ce e bine și ce e rău. Ştiu căbinele face bine și răul face rău. Şi asta se simte. O simți în viața ta, în tine.”

„Urăsc siliconul și epoca lui. O epocă în care pe primul loc e forma. Ce pierdere de repere și deadevăr. Ce deviere de la drumul bun și, în ultimă instanță, ce pierdere de timp.”

”Rasa umană a început să se autodistrugă. Cam asta facem de 2000 de ani. Uneori mai spectaculos, alteori mai șters,dar preferăm asta în loc să tragem o linie și să ne întrebăm cinstit cu ce am greșit fiecare de s-a ajuns aici.”

”Într-o singurătate absolută, este prima dată în viața mea când nu mă simt singură deloc. Sentimentul„însoțirii“ este puternic și aproape fizic. Mă simt apărată și însoțită de El. Mângâiată și ținută în brațe.”

”Dar mai tragi aer în piept, mai plângi puțin, mai răsare soarele încă o dată și o iei de la capăt și îi maiceri o dată iertare lui Doamne-Doamne.”

”Sunt oameni care, sub greutatea dusă, devin cocoșați. Obosiți detoate urâțeniile, de toate gândurile de răzbunare, de toate complexele și răutățile. Le cară cu ei prinlume. Şi put. Şi împut spațiul în care există. Şi mai există oameni care miros frumos, sunt ușori, mai aupuțin și ai senzația că se pot înălța de la pământ în orice clipă, oameni care pe umărul stâng, dacă știi să te uiți bine, te lasă să le vezi îngerul liniștit.”

”Aș urla la tăcerea mea, dar știu că e inutil. E surdă.”

”Moartea are miros, moartea are o prezență parcă mai puternică decât viața. O simți cum vine încet șidefinitiv. „Ce chestie caraghioasă e asta cu definitivul“, a spus mama mirându-se, stând în ultimul pat altrecerii ei pe aici.”

”Trebuie să mă obișnuiesc și să înțeleg că nu mai am absolut pe nimeni pe pământ. Toți ai mei sunt în cer. Aici, jos,am niște cunoștințe doar, de la care nu trebuie să aștept nimic.”

”Mulțumesc, Isus. Ai grijă de ai mei toți din cer și de ai mei de pe pământ. În rest, facă-se voia Ta.”

”Bacovia e o stare, întâmplător a fost numele unui om.”

”Mă doare superficialitatea oamenilor. Da.„

”Ce groaznică boală e invidia. Mulțumesc Domnului că nu m-a atins. Se caută remedii la tot felul deboli, dar la invidie nu s-a gândit nimeni.”

„Iubirea se revarsă ca laptele pe masă… frumos. Divin.”

”Nu există moarte, la un moment dat hotărâm că trebuie să ne retragem în moarte. De oboseală, depreaplin, de prea puțin, de prea mult… nu are nici o importanță. Dar hotărâm că trebuie să ne retragem în moarte.”

”Ce eforturi de socializare mai fac… dar animalul din mine mârâie politicos și se retrage fericit în singurătate.”

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.blog/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top