skip to Main Content
Februarie: Sfaturile Hazlii Ale Papei Francisc | Un Gând Pentru Fiecare Zi

Februarie: sfaturile hazlii ale Papei Francisc | Un gând pentru fiecare zi

Mai degrabă spiritual decât religios, Papa Francisc surprinde de fiecare dată prin modalitatea sa tranșantă de a spune lucrurilor pe nume. Și ce să mai spunem despre faptul că, la 77 de ani, Suveranul Pontif a intrat în rândul starurilor rock, apărând pe coperta Rolling Stone? 🙂

Întotdeauna echilibrat, cu zâmbetul pe buze și cu răspunsurile la îndemână, iezuitul Jorge Mario Bergoglio este cel căruia The Dreamer îi dedică luna februarie.

Un sfat pentru fiecare zi a acestei luni, de la Papa Francisc:

1. Ești încrezut? Ai osteoporoză la suflet. Asta e vanitatea: să trăiești ca să te prefaci, să trăiești ca să lași impresii, și să trăiești ca să hrănești aparențele. Iar asta frământă sufletul.
2. Creștinii să fie miei, nu lupi. Miei, nu proști.
3. Acumularea este o trăsătură a omului. Să creezi lucruri și să domini lumea e o misiune. Aceasta este lupta pentru fiecare zi: să te îngrijești bine de bogățiile pământești, ca ele să devină bogății cerești.
4. Iubirea constă mai mult în fapte decât în vorbe. […] Sentimentul adevărat este concret, nu acela din telenovele.
5. Un suflet captiv nu este luminos. Un suflet luminos, care nu este înlănțuit, un suflet care merge înainte și îmbătrânește frumos, îmbătrânește ca vinul de calitate. Îmbătrânind devine și mai bun. În schimb, sufletul întunecat e ca vinul prost: trece vremea și se face ca oțetul.
6. Bârfele ating mereu această dimensiune a criminalității. Nu există bârfe nevinovate. […] Așa e bârfa, la început e dulce, iar apoi te distruge, îți distruge sufletul. Bârfele sunt devastatoare.
7. Să nu ne plângem de toate. Să cântăm și să mergem înainte.
8. Corupția e ca și cum le-ai da copiilor tăi să mănânce pâine murdară. Lumea care și-a pierdut demnitatea, afundându-se în corupție, va lua cu sine pe lumea cealaltă nu banii pe care i-a câștigat, ci lipsa de demnitate.
9. Să nu devenim proprietarii naturii, ci să o ajutăm să crească.
10. Bogățiile pot sluji pentru a face lucruri bune, dar dacă le strângi ca pe o comoară, ele îți fură sufletul
11. Dumnezeu iartă întotdeauna. Nu obosește iertând. Să nu încetăm să cerem iertare.
12. Cu toții avem ezitări, cu toții avem limitări: nu vă înspăimântați! Cu toții le avem!
13. Ne temem de bucurie. Ne temem de apropierea lui Isus, fiindcă asta ne umple de bucurie. Și așa se explică nenumărații creștini cu aspecte de înmormântare, nu?
14. Să citim și să recitim Divina comedie. Suntem în ”pădurea întunecată” a vieții? Să-l căutăm pe Dante.


15. Să-L rugăm în fiecare zi pe Dumnezeu pentru a ne ajuta să-I înțelegem voința.
16. Să ne deschidem spre surprizele lui Dumnezeu, să nu ne încuiem în sistemele noastre.
17. Pentru a face pace nu este nevoie să chemăm Națiunile Unite, ci să folosim, între soț și soție, cele trei formule magice: ”mulțumesc”, ” îmi dai voie?”, ”iartă-mă”.
18. Atunci când familia se roagă, legătura se păstrează. Atunci când soțul se roagă pentru soție, iar soția se roagă pentru soț, acea legătură devine puternică.
19. O familie care nu mănâncă aproape niciodată împreună sau în care toată lumea de la masă se uita la televizor sau la smartphone, este o familie sărăcăcioasă.
20. E normal oare ca în căsnicie lumea să se certe? Da, e normal. Se mai întâmplă. Și câteodată zboară farfuriile. Dar dacă este o iubire adevărată, vine iute împăcarea. Eu îi sfătuiesc pe soți: certați-vă cât vreți, dar nu terminați nicio zi fără să vă împăcați.
21. Să te bucuri de munca rodnică! Să strecurăm câteva ”scântei” de sărbătoare și în cadrul muncii.
22. Suferim? Să sperăm în ajutorul lui Dumnezeu. Și vom cuceri zâmbetul.
23. Cei răi par norocoși, dar în fața lui Dumnezeu nu au nume.
24. Să ne rugăm din suflet, nu ca papagalii.
25. Care sunt cele mai importante datorii ale creștinului? Slujba de duminică? Postul? Abstinența? Nu. Prima datorie este să asculte Cuvântul lui Dumnezeu.
26. De la ceilalți avem multe pretenții, dar când e rândul nostru, reacționăm ridicând vocea, de parcă am fi stăpânii lumii. Pe când, în realitate, suntem cu toții fiii lui Dumnezeu.
27. Nu vă mulțumiți să trăiți în genunchi, în mediocritate, aveți curajul să visați!
28. Ajunge doar să deschidem ușa, iar El face tot restul. Să ne deschidem sufletul pentru ca El să ne poată vindeca și să ne poată duce înainte. Vă asigur că vom fi mai fericiți.

*Citatele sunt preluate din cartea Sfaturi prietenești de la Papa Francisc.

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.blog/

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top