skip to Main Content
Miliardarul Buffett A Dezvăluit Cheia Succesului: ”Toți Puteți Face Asta, Dar Vă Garantez Că Puțini O Vor Face…”

Miliardarul Buffett a dezvăluit cheia succesului: ”Toți puteți face asta, dar vă garantez că puțini o vor face…”

Charles Chu, un renumit blogger, a scris un articol în care vorbește despre etapele pe care le-a parcurs după ce a aflat care este cheia succesului. Pontul către succes a fost oferit tocmai de Warren Buffett, al doilea cel mai bogat om din lume.

Redau articolul integral:

Cineva l-a întrebat, într-o zi, pe afaceristul Warren Buffet care este secretul succesului său. Atunci, Buffett a arătat către un teanc de cărți și a zis:

”Citiți 500 de pagini în fiecare zi. Așa funcționează cunoașterea. Se acumulează. Toți puteți face asta, dar vă garantez că puțini o vor face…”

Când am găsit acest citat a lui Buffett, acum doi ani, am simțit că ceva nu este în regulă.

Era o zi de decembrie, mi-am găsit jobul visurilor mele. Și, totuși, în unele zile, stăteam la birou și mă gândeam: ”Dumnezeule, cum ar fi dacă și peste 40 de ani aș fi tot aici? Nu vreau să mor așa…”

Ceva nu era în regulă. Mi-am urmat intuiția. Note bune. Eram la conducere. Aveam recomandări. Facultate. Jobul visat. Eram un învingător. Terminasem deja cursa. Eram în țara visurilor. Dar ceva era teribil de greșit.
Și nu găseam răspunsul potrivit.

În ianuarie, după ce am găsit citatul lui Buffett, am decis să încep să citesc. Mi-am propus să citesc mult și să nu mă opresc până când nu găsesc răspunsul la ceea ce nu era în regulă în viața mea.  Nu am reușit să citesc 500 de pagini zilnic, însă, în doi ani am citit peste 400 de cărți. A fost una dintre cele mai importante decizii pe care le-am luat vreodată.

Cărțile mi-au insuflat curajul de a călători. M-au convins să renunț la jobul pe care îl aveam. Cărțile mi-au dat exemple de eroi pe care în viața reală nu i-am întâlnit niciodată.

Să citești 200 de cărți într-un an este incredibil! Ai nevoie de puțină matematică și uneltele potrivite:

1. Nu renunța înainte de a începe

Majoritatea oamenilor, când aud de 500 de pagini într-o zi, renunță instant la idee, crezând că este imposibil. Principalele scuze sunt: nu sunt suficient de isteț; sunt prea ocupat; cărțile nu sunt pentru mine; e imposibil. De ce este, totuși, nevoie pentru a putea citi 200 de pagini pe zi? În orice caz, nu este imposibil. Oricine poate să o facă, dar așa cum spunea Buffett, majoritatea vor alege să nu o facă.

2. Fă matematica simplă

Cât timp îți ia să citești 200 de cărți pe an?

O persoană obișnuită citește între 200 și 400 de cuvinte pe minut. Cartea tipică non-fictivă are 50.000 de cuvinte.

200 de cărți x 50.000 de cuvinte/carte = 10 milioane de cuvinte
10 milioane de cuvinte/400 cuvinte pe minut = 25.000 de minute
25.000 de cuvinte/60 = 417 ore

Despre asta este vorba. Să citești 200 de cărți pe ani, trebuie să petreci 417 ore citind. Văzând cifra aceasta, probabil îți vine să renunți. Dar ce înseamnă, de fapt, să citești timp de 417 ore?

3. Găsește-ți timp

Anual petrecem 2.250 de ore pe nimicuri. Dacă acele ore le-am petrece citind, am putea citi peste 1.000 de cărți anual!

Un om petrece 608 ore pe rețelele de socializare și 1.642 de ore în fața televizorului. Așadar, 2.250 de ore pentru nimic.

Adevărul este că nu e chiat atât de greu. Toți avem timpul necesar pentru asta. Partea pe care noi toți o ignorăm este că suntem prea dependenți, prea slabi și prea distrași să facem ceea ce știm că este cu adevărat important… Tot ceea ce trebuie să faci este să renunți la emisiunile și serialele preferale, la fel și la timpul petrecut pe rețelele de socializare, și să citești. Teoria este ușoară, execuția este grea.

4. Execută

Știm cu toții că lectura este importantă. Știm cu toții că ar trebui să facem mai mult. Dar alegem să nu o facem. Principalul motiv pentru care se întâmplă acest lucru este o nerespectare a executării teoriei. Vă prezint câteva reguli care m-au ajutat pe mine în vederea executării acestei teorii:

I. Designul potrivit

Dacă ai renunța la cocaină, ai m-ai păstra-o în casă? Sigur că nu. Mass-media este concepută pentru a crea dependență. Depășirea dependenței de mass-media poate fi la fel de dificilă ca renunțarea la droguri. Așadar, cea mai mare schimbare aici este cea de mediu. Dacă vrei să citești, elimină toate distragerile din mediul tău și fă cărțile mai accesibile. Încearcă să ai cărți peste tot. Poartă-le cu tine când călătorești. De asemenea, pe ecranul telefonului încearcă să păstrezi numai aplicațiile utile.

II. Formează-ți obiceiuri

Construiește o fortăreață de obiceiuri – acestea sunt cele care te vor menține rezistent în vremurile grele. Am avut nevoie de ani întregi pentru a-mi forma obiceiurile potrivite. Multe dintre greșelile pe care le-am făcut au fost evitabile. Pe această temă există multe cărți și mulți antrenori care te pot ajuta.

III. Fii adaptabil

Nu poți fi întotdeauna pretențios cu locul sau mediul în care citești. Am citit cărți tipărite sau cărți pe telefon, am ascultat cărți audio. Și fac asta peste tot. Oriunde pot. Asigură-te că lectura este oportunistă. Dacă ai o șansă, ia-o. Dacă nu ai nicio șansă, găsește una.

Dacă n-aș fi început să citesc, poate acum aș fi la jobul visurilor mele. Poate că aș mai fi la biroul meu, aruncând o privire la ceas și întrebându-mă dacă așa voi muri …

Dacă ești în căutare de răspunsuri, fă o încercare de lectură. Poți găsi mult, mult mai mult decât ceea ce căutai.

Sursa: qz.com

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.blog/

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top