skip to Main Content
Pasiune Sau Job?! Cum Să-ți Alegi Viitorul. Îndemnul Unui Renumit Psiholog

Pasiune sau job?! Cum să-ți alegi viitorul. Îndemnul unui renumit psiholog

Am 24 de ani. Sunt jurnalistă. Nu am, însă, nicio pregătire în domeniu. Îmi place să explorez, să scriu, să fiu utilă în viețile oamenilor. Să îi ajut. Și, pe de altă parte, cred că aș face treabă bună ca psiholog. Mă fascinează universul, literatura, comportamentul uman. Cu toate astea, credeți că mi-am găsit sensul în viață sau că acesta este drumul pe care am certitudinea că trebuie să-l urmez?

Nici vorbă!

Vă sună cunoscut?! Fiecare om, la un moment dat, cred că s-a confruntat cu problema sensului în viață, cu cariera pe care s-o aleagă.

Eu n-am găsit calea sigură 100% prin care îți poți găsi cariera potrivită. Am găsit, însă, mesajul extrem de util și frumos al Gabrielei Culda, psiholog și avocat din Cluj. O femeie extraordinară, pe care o iubesc mult, mult, fără să o fi întâlnit vreodată. Sună ușor exagerat, dar nu e.

Inspiră sute de oameni! Este inteligentă, înțeleaptă, organizată, frumoasă, bună. Și îmbină perfect avocatura cu psihologia, făcând într-o singură zi atâtea activități, încât ai impresia că trăiește mai multe vieți într-una singură.

Despre cum să-ți alegi cariera, Gabriela Culda scrie:

”Îmi iubesc cariera pentru că ceea ce fac e despre mine. Valorile mele fundamentale sunt libertatea și loialitatea. Le practic în fiecare zi. Asta mă ajută să-mi iubesc cariera. Îmi mai iubesc cariera pentru că e despre nevoile mele. Fiecare om are câteva nevoi de bază: eu am nevoie să înțeleg comportamentele umane (iar psihologia satisface asta), am nevoie de a combate și de a-mi exprima poziția (în avocatură exact asta fac), am nevoie de cunoaștere și de împărtășire (iar asta pot de la catedră). Am nevoie de explorare și de un drum propriu, nebătătorit. Combinația dintre profesii îmi oferă asta.

Mereu când sunt intrebată de alții: „ce să fac? la ce facultate sa ma înscriu?” (dacă sa urmeze,de exemplu, psihologia sau dreptul) le spun să-și găsească nevoile fundamentale. Să nu se gândească la ce facultate vor să urmeze, ci la ce le-ar placea să facă în fiecare zi. Dupa ce se lămuresc exact cu asta îi îndemn să-și aleagă pregătirea educațională și profesională care duc cel mai sigur la activitățile acelea ce și le doresc pentru fiecare zi”.

Text: Ioana Pietrar

Foto: Gabriela Culda/Facebook

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.ro

 

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top