skip to Main Content

M-am născut în Maramureș și am locuit în orașul Satu Mare, în cea mai mare parte a vieții. De un an m-am mutat la sat, unde am primit o forță superioară. Acum clădesc de la zero tot ce am risipit în dezordinea urbană. Nu mai am neliniști și dezechilibre. Simt că pot să fac orice, să iau decizii mult mai ușor și să mă bucur de viață, iar acest lucru este fantastic.

Lucrez în domeniul jurnalistic, iar de curând am intrat în zona blogosferei. Caut continuu în mine, în cărți și în autori. Disec viețile celor ce mă inspiră, îmi iau notițe, îi compar, și îmi creez o lume paralelă din asta. Nu e o fugă, ci o compensație și o ameliorare a ceea ce nu găsesc în viața de zi cu zi, în lumea reală.

Iau interviuri oamenilor de la care am de învățat, caut să cunosc oameni mai inteligenți și mai evoluați decât mine. Scriu recenzii și diverse texte. Încerc să descopăr literatura de calitate și fac în așa fel încât ea să ajungă la cât mai mulți oameni, în special la tineri.

Nu fac nimic ieșit din comun. Caut, descopăr, analizez, compar. Și, chiar dacă sună clișeic, mă bucur mult de viață.

 Ioana PIETRAR – redactor

 

Unii scriitori spun că sunt speriați de coala albă. Eu mă tem mai mult de cuvintele pe care nu am să reușesc să le aștern pe ea!

Un vechi îndemn spune că trebuie să scriem doar dacă viața noastră depinde de asta. Dar eu știu că și moartea mea, și tot ceea ce va urma după ea, depinde de asta. Și, până la urmă, poate că e o nerușinare dorința asta a mea, de a supraviețui cu orice preț!

Mai caut un meșter care să mă zidească într-o poveste din care să nu mai pot ieși vreodată. Și aroma ei – ascunsă sub tencuială – să-mi fie ca o nefericire atât de fertilă, încât să poată hrăni toate fericirile voastre.

Până atunci, nu sunt decât un biet glonț înfipt în carnea înțelesurilor.

Felician POP, redactor

 

Back To Top