skip to Main Content
Bocetul Imigrantului Din România și Bilanțul Nefericitului 2018

Bocetul imigrantului din România și bilanțul nefericitului 2018

Greu îmi vine să fac un bilanț al nefericitului an 2018, în care ipocrizia, impostura, răutatea și prostia au ajuns vectorii exclusivi de putere.

Printre lălăiturile tradiționale, mi-am amintit că am avut și anul Centenar, fușerit desigur, într-un soi de butaforie fanfaronardă.

Pe zi ce trece, îi înțeleg tot mai bine pe cei care pleacă din țara aceasta și simt tot mai dureros că lumea în care m-am născut și am trăit, devine din ce în ce mai rece și mai străină.

Mă uit la televizor și nu pot crede că hămăitorii aceia ar putea fi din același neam cu mine.

Lombrosienii politici dau acum măsura abisalei lor incompetențe. Unii spun că încă nu putem pune o piedică acestui derdeluș moral, că ne mai așteaptă încercări și mai grele.

Cârcotașii susțin că suava Viorica Dăncilă ar fi proasta satului dar eu cred că ea este cea mai inteligentă ființă din PSD, iar propulsarea ei în vârful piramidei ridicolului și absurdului, nu a fost altceva decât rodul unor îndelungi selecții. Da, Viorica e cea mai bună din tot PSD! Cu asta sunt perfect de acord!

Suntem niște bieți muritori și nu înțeleg cum de mulți dintre semenii mei se bălăcesc tot timpul în mlaștina unei existențe aptere, acolo unde primordială este astâmpărarea necesităților pur biologice. Ce să caute în mocirlă, visul unei împliniri spirituale?

Poate plătim acum ultimele rate ale iresponsabilității noastre civice, ale izolării amare și dedublării permanente. Nu cred că anul 2019 va vindeca vreuna din aceste răni. Tămăduitorii au plecat poate, demult din țara aceasta!

Normal, guvernanții ne servesc cu bavețica, supa falsă a izbânzilor, a statisticilor glorioase și găunoase. Ei spun că se trăiește din ce în ce mai bine în România. Da, așa o fi…pentru unii. Și atunci de ce oare pleacă tot mai mulți oameni din țara aceasta? Nici măcar pentru imigranți, România nu poate fi o soluție, chiar una a disperării.

Niște imigranți care voiau să ajungă în Germania au fost abandonați de călăuzele lor, spunându-li-se că au ajuns la destinația mult râvnită. Când au aflat că defapt, au ajuns în România, au izbucnit în lacrimi.

Și plânsul lor deznădăjduit este reacția esențială la ceea ce am ajuns cu toții…

Text: Felician Pop

Foto: timesnewroman.ro

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top