skip to Main Content
Folkist Român, Omagiat Printr-un Festival De Muzică Spectaculos

Folkist român, omagiat printr-un festival de muzică spectaculos

Rareori mi s-a dat să văd omagiere mai frumoasă decât cea care i se aduce folkistului Octavian Bud, la Satu Mare.

Festivalul Concurs Național de Muzică Folk ,,Octavian Bud“ s-a desfășurat pentru a doua oară, anul acesta, la Satu Mare, având ca scop descoperirea și promovarea de noi talente de creație și interpretare a muzicii folk.

Laitmotivul festivalului, din punctul meu de vedere, n-a fost moartea, drama sau vicisitudinea, ci viața. Manifestările pompoase, fețele afectate și coroanele uriașe au fost înlocuite cu muzică, înfrățire, oameni fericiți, dreptul tinerilor la speranță. Paradoxul care a adus omagierea folkistului la un nivel înălțător!

Am învățat, astfel, că doliul nu înseamnă mereu tristețe sau înfricoșare. Doliul poate fi, uneori, pentru cerniți, o cale spre o viață mai optimistă, mai bună.

Cu toții avem țeluri ratate, perioade grele, familii și prieteni dificili, dar rareori se întâmplă să ne oferim timp, să ne uităm la ele. Alergăm mereu să cunoaștem oameni, să descoperim locuri, să fim cei mai buni, să nu ratăm nimic, și în toată goana asta ne scapă, uneori, esențialul: să fim noi înșine.

Într-o astfel de lume agitată și caraghioasă, artiști precum Emeric Imre, Victor Socaciu, George Negrea, Valentin Moldovan ne-au permis, pentru câteva ore, să fim mai puțin singuri și să analizăm, să ne analizăm.

Noi, cei din sală, în semn de recunoștință, îi vom întâmpina mai buni, mai frați, mai generoși, în anul care vine.

Organizatorul evenimentului este Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, căruia îi transmit felicitări!

Text: Ioana Pietrar

Foto: Gil Pietrar

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.ro

 

 

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top