skip to Main Content
Se Poartă Natural. 8 Sfaturi Practice Pentru Bradul De Crăciun

Se poartă natural. 8 sfaturi practice pentru bradul de crăciun

Bradul de crăciun este un subiect controversat: luminițele se așază pe verticală sau pe orizontală? Ornamentele ar trebui să fie clasice sau moderne? Se acceptă și un brad artificial?! Designerii de interior vin cu un răspuns clar: se poartă simplu și natural.

Așadar, ornamentele strălucitoare sunt înlocuite anul acesta cu accesoriile din lemn, iută, bumbac. Luminițele colorate sunt, și ele, înlocuite cu lumini neutre și calde. Inclusiv împachetarea cadourilor de sub brad se face cât mai simplu: hârtie mată și tonuri neutre.

“Nu se mai poartă brazii tipici, foarte încărcați, cu multe culori, beteală, sclipici. Se poartă tonurile neutre, calde și materialele cât mai naturale”, spune designerul interior Irina Radu, pentru ProTv.

Designerii de interior spun că aceste modificări ajută la liniștea interioară: întoarcerea la natură fiind calea sigură către armonie și relaxare. Și, până la urmă, asta e ceea ce ne dorim de sărbători.

Culoarea

Trebuie să decidem de la început care va fi culoarea predominantă pe bradul de crăciun. E important să existe un echilibru între culorile bradului și culorile din camera în care acesta se află. Se acceptă și combinația de două culori, însă, din nou, trebuie să luați în considerare armonia vizuală de pe brad și din cameră.

Tema

Tema bradului de crăciun e opțională, însă puteți să alegeți să vă concentrați mai mult pe fulgi de nea, îngerași, stele…etc.

Bradul

Avem de ales între bradul artificial sau bradul natural. Ambele variante sunt acceptate, însă pentru o atmosferă autentică și caldă, este recomandat bradul natural. Pentru o imagine cât mai frumoasă, designerii de interior ne recomandă să alegem un brad cu aspect frumos, cu crengi dese.

Instalația pentru brad

Înainte de a decora bradul, se așază instalația de lumini. Pentru un aspect elegant și profesionist, instalația se așază întotdeauna în linie verticală. Luminile trebuie să fie statice, în culori cât mai neutre.

Ghirlanda

Cât mai simplă. Se poate rula în jurul bradului, pe fiecare creangă, sau se poate așeza pe verticală, de la vârful bradului către partea inferioară. Aici nu există reguli. O idee aspectuoasă este cea a ghirlandei din iută, însă se poate merge și pe hârtie.

Ornamente

Creativitatea nu ar trebui să aibă limite aici. Ornamentele se așază la final și trebuie să fie în ton cu tema și culoarea pe care am ales-o pentru brad. Supradimensionalitatea ornamentelor este recomandată deoarece arată mai bine decât ornamentele de dimensiuni standard. Se începe întotdeauna așezarea ornamentelor din interior spre exterior.

Vârful bradului

La fel ca în cazul ornamentelor, creativitatea este cea care conduce. În funcție de tema aleasă, designul camerei și gusturile proprii, vârful bradului se ornează cu un accesoriu cât mai creativ. Dar, pentru un aspect mai simplu, vârful bradului poate să rămână natural, fără vreun accesoriu.

Cadourile de sub brad

Un aspect pe care multă lume îl neglijează. Cadourile de sub brad joacă un rol foarte important în imaginea general al bradului de crăciun. Depinde de mărimea cadoului și de gusturile celui căruia îi va fi dăruit, însă atenția pentru detalii nu trebuie să lipsească.

 

 

foto: Pinterest

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.blog/

 

 

 

 

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top