
REȚETĂ | Brioșe cu ciocolată și cremă ganache
Brioșe cu ciocolată și cremă ganache
Ingrediente pentru brioșe
- 250 ml lapte bătut
- 200 gr făină
- 100 ml ulei
- 200 gr zahăr
- 5 gr bicarbonat de sodiu
- 90 gr ciocolată (eu am folosit Poiana cu 65% cacao)
- 50 gr cacao
- 2 ouă
- puțină sare
Ingrediente pentru ganache:
- 240 gr ciocolată Poiana (cu 65% cacao)
- 240 ml smântână pentru frișcă
Cum se fac brioșele:
- Într-un bol, se pun zahărul , uleiul, laptele bătut, ouăle, și se amestecă cu un tel, până se omogenizează.
- Se adaugă cacao, praful de sare, ciocolata în bucățele și făina cu bicarbonatul de sodiu. Se amestecă bine.
- Se pune câte o lingură din compoziție într-o tavă pentru brioșe (în care s-au pus formele pentru brioșe).
- Se pun la cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la 180 °C.
Cum se face crema ganache:
- Într-o oală, se pune smântâna pentru frișcă și ciocolata cubulețe.
- Se dă la foc mic și se ține pe foc până se topește ciocolata.
Asamblarea:
Brioșele și crema se lasă la răcit, după care se decorează după preferințe. Eu am pus nuci deasupra cremei ganache.