skip to Main Content
Menu
REȚETĂ | Brioșe Cu Ciocolată și Cremă Ganache

REȚETĂ | Brioșe cu ciocolată și cremă ganache

Brioșe cu ciocolată și cremă ganache

Ingrediente pentru brioșe

  • 250 ml lapte bătut
  • 200 gr făină
  • 100 ml ulei
  • 200 gr zahăr
  • 5 gr bicarbonat de sodiu
  • 90 gr ciocolată (eu am folosit Poiana cu 65% cacao)
  • 50 gr cacao
  • 2 ouă
  • puțină sare

Ingrediente pentru ganache:

  • 240 gr ciocolată Poiana (cu 65% cacao)
  • 240 ml smântână pentru frișcă

Cum se fac brioșele:

  1. Într-un bol, se pun zahărul , uleiul, laptele bătut, ouăle, și se amestecă cu un tel, până se omogenizează.
  2. Se adaugă cacao, praful de sare, ciocolata în bucățele și făina cu bicarbonatul de sodiu. Se amestecă bine.
  3. Se pune câte o lingură din compoziție într-o tavă pentru brioșe (în care s-au pus formele pentru brioșe).
  4. Se pun la cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la 180 °C.

Cum se face crema ganache:

  1. Într-o oală, se pune smântâna pentru frișcă și ciocolata cubulețe.
  2. Se dă la foc mic și se ține pe foc până se topește ciocolata.

Asamblarea:

Brioșele și crema se lasă la răcit, după care se decorează după preferințe. Eu am pus nuci deasupra cremei ganache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top