skip to Main Content
Rețetă | Morcovi Pai Cu Crochete De Pește și Mujdei De Usturoi

Rețetă | Morcovi pai cu crochete de pește și mujdei de usturoi

O rețetă mai puțin întâlnită pe mesele românilor este cea de morcovi pai. Oricât de ciudat ar suna, preparatul există și este foarte gustos. Dacă îl pregătiți o dată, cu siguranță o veți face și a doua, și a treia oară, fiind o rețetă ușor de pregătit.

Morcovii pai pot fi mâncați atât simpli, cât și cu cașcaval, mujdei de usturoi, salată, pește, carne… etc. Eu am ales să îi combin cu crochete de pește și mujdei de usturoi, iar rezultatul a fost excepțional!

Ingrediente morcovi pai:

  • 4 morcovi
  • ulei
  • sare

Ingrediente mujdei de usturoi:

  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 2 linguri de smântână
  • sare

Cum se prepară morcovii pai:

Morcovii se taie felii subțiri, asemănătoare cu feliile cartofilor pai. Se toarnă puțin ulei peste, iar apoi sare. Se amestecă bine până când uleiul și sarea „au ajuns” la toate feliile.

Se bagă la cuptor pentru o oră, la 180 de grade Celsius. În ultimele zece minute se pornește ventilatorul cuptorului pentru a face morcovii mai crocanți.

Cum se prepară mujdeiul:

Se curăță usturoiul și se pisează într-un bol. Se adaugă uleiul, smântâna și sarea, și se amestecă bine, iar în câteva secunde veți avea un mujdei delicios.

Așa cum am spus, eu am pregătit morcovii pai cu crochete de pește pe care le-am gătit într-o tigaie, cu puțin ulei, la foc mic. Depinde, însă de gusturile fiecăruia, morcovii putând fi serviți atât simpli, cât și cu cașcaval, pește, carne.

Poftă bună! 🙂

Pentru alte rețete, vă aștept pe pagina de Facebook Rețete simple și gustoase (CLICK AICI).

 

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top