skip to Main Content
Rețetă | Pandișpan Cu Vișine și Cremă De Brânză

Rețetă | Pandișpan cu vișine și cremă de brânză

Pandișpan cu cremă de brânză și vișine

Ingrediente blat:

  • 6 ouă
  • 200 grame de zahăr
  • 200 grame de făină
  • 100 grame de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • coajă de portocală

Ingrediente cremă:

  • 250 grame de cremă Mascarpone
  • 500 grame de brânză de vaci
  • vișine (dacă doriți)
  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • coajă de portocală

Cum se face blatul:

1. Separă albușurile de gălbenușuri. Mixează albușurile într-un bol îngust și înalt până când textura devine destul de tare și pufoasă.
2. În același bol, adaugă câte o lingură de zahăr, după care mixează. Tot așa până când se întărește și nu curge deloc dacă întorci bolul. Pune bolul deoparte.
3. Într-un alt bol, mixează gălbenușurile.


4. Peste gălbenușuri, adaugă ulei, puțin câte puțin, în timp ce mixezi.
5. Adaugă coajă de lămâie, câtă dorești, și mai mixează câteva secunde. Pune bolul deoparte.
6. Într-un alt bol, amestecă praful de copt cu făina.
7. Adaugă gălbenușurile peste albușuri. Puțin câte puțin, în timp ce amesteci ușor cu o paletă.
8. După ce ai amestecat albușurile cu gălbenușurile, adaugă făină peste ele. Câte puțin, în timp ce amesteci ușor cu paleta.
9. Toarnă conținutul într-o tavă rotundă de copt.
10. Lasă tava timp de o oră, la 160 de grade, în cuptorul preîncălzit.

 

Cum se face crema:

1. Pune într-un bol toate ingredientele pentru cremă și mixează, după care pune la frigider până când vei avea nevoie de ea.

(Am uitat să fac poze cu crema!)

Asamblarea:

1. Scoate tava din cuptor și las-o la rece.
2. După ce s-a răcit, taie blatul în două. Pune crema de brânză peste și vișinele peste cremă. Pune și cealaltă bucată de blat peste.
3. Deasupra se poate lăsa simplu sau poate fi decorat. Eu am pus cremă de alune topită.

 

 

 

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top