
Rețetă Sos Bolognese pregătit în casă – simplu și rapid
Ingrediente:
- 2 cepe
- 1 morcov
- Un sfert de țelină
- 2 foi de dafin
- 500 ml sos de roșii
- 50 ml apă
- Ulei
- 50 grame roșii cherry
- 500 grame de carne tocată (vită și porc)
- Sare
Cum se prepară:
Ceapa se taie mărunt (eu am mărunțit-o la robot), țelina și morcovii se dau pe răzătoare sau cubulețe (cum vă place).
Într-o oală se pune puțin ulei, peste care punem ceapa, morcovul și țelina, le sărăm, și le lăsăm să se călească puțin la foc mic.
După ce s-au călit, adăugăm carnea tocată, amestecăm și lăsăm aproximativ 10 minute până când carnea își schimbă textura și culoarea.
Adăugăm roșiile cherry și foile de dafin, mai lăsăm 3-4 minute, amestecăm, iar apoi adăugăm sosul de roșii și apa.
Lăsăm sosul timp de o oră, la foc mic, amestecând din când în când.
Când apa a scăzut, iar sosul s-a îngroșat, preparatul este gata.
Eu l-am servit la două porții de spaghette, iar restul de sos rămas l-am pus în farfurii de plastic pe care le-am acoperit cu folie și le-am pus la congelator.
Poftă bună! 🙂
Pentru alte rețete, vă aștept pe pagina de Facebook Rețete simple și gustoase (CLICK AICI).