skip to Main Content
Rețetă Sos Bolognese Pregătit în Casă – Simplu și Rapid

Rețetă Sos Bolognese pregătit în casă – simplu și rapid

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • Un sfert de țelină
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml sos de roșii
  • 50 ml apă
  • Ulei
  • 50 grame roșii cherry
  • 500 grame de carne tocată (vită și porc)
  • Sare

Cum se prepară:

Ceapa se taie mărunt (eu am mărunțit-o la robot), țelina și morcovii se dau pe răzătoare sau cubulețe (cum vă place).

Într-o oală se pune puțin ulei, peste care punem ceapa, morcovul și țelina, le sărăm, și le lăsăm să se călească puțin la foc mic.

După ce s-au călit, adăugăm carnea tocată, amestecăm și lăsăm aproximativ 10 minute până când carnea își schimbă textura și culoarea.

Adăugăm roșiile cherry și foile de dafin, mai lăsăm 3-4 minute, amestecăm, iar apoi adăugăm sosul de roșii și apa.

Lăsăm sosul timp de o oră, la foc mic, amestecând din când în când.

Când apa a scăzut, iar sosul s-a îngroșat, preparatul este gata.

Eu l-am servit la două porții de spaghette, iar restul de sos rămas l-am pus în farfurii de plastic pe care le-am acoperit cu folie și le-am pus la congelator.

Poftă bună! 🙂

Pentru alte rețete, vă aștept pe pagina de Facebook Rețete simple și gustoase (CLICK AICI).

 

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top