skip to Main Content
Rețetă Negresă | Cel Mai Simplu și Rapid Mod De Preparare. Absolut Delicios!

Rețetă Negresă | Cel mai simplu și rapid mod de preparare. Absolut delicios!

Rețetă Negresă | Cel mai simplu și rapid mod de preparare. O rețetă de Negresă mai simplă decât aceasta, cu siguranță, nu există. Prepararea ei durează aproximativ 10 minute, după care, în funcție de tavă, coacerea poate dura între 35 și 60 de minute.

Secretul rapidității constă în faptul că toate ingredientele se amestecă împreună cu un tel sau mixer (recomand telul). Și pe cât este de simplu de pregătit, pe atât de delicioasă este. La final, iese un blat aromat, ce se topește în gură…

Ingrediente

  • 3 căni de făină

  • 1 cană de zahăr

  • 50 grame de cacao (1 plic)

  • 20 grame de praf de copt

  • 1 cană de ulei

  • 1 cană lapte

  • 5 ouă

  • 20 ml esență de vanilie

  • 300 gr de dulceață (vișine, prune, zmeură, după preferință)

  • nuci, ciocolată pentru decor (dacă doriți)

Cum se prepară

Într-un bol sau lighean de mărime medie se pune făina, praful de copt, cacao și zahărul. Se amestecă bine și ușor cu un tel.

Se adaugă uleiul și se amestecă bine. Compoziția se va întări acum și va părea imposibil de amestecat, însă continuați să amestecați până se omogenizează toate ingredientele.

Se adaugă laptele și esența de vanilie. Va fi tot mai greu de amestecat, însă trebuie să continuați cu forță, iar aluatul va fi, într-un final, ca plastelina, după omogenizarea laptelui. Sau chiar mai moale.

În final, se adaugă dulceața și se amestecă pâna va fi totul omogen.

Puteți să puneți compoziția într-o tavă sau să o împărțiți în două tăvi. Dacă o puneți într-o tavă, o lăsați în cuptor pentru o oră la 180 de grade Celsius. Dacă o puneți în două tăvi, o tavă trebuie să stea la cuptor 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius, aluatul fiind mai puțin. În ambele cazuri, cuptorul trebuie să fie preîncălzit.

Modalitatea cea mai simplă prin care vă dați seama dacă este gata rămâne testul cu scobitoarea. Când vă apropiați de final, introduceți scobitoarea în blat. Dacă scoateți scobitoarea curată, blatul este gata. În caz contrar, blatul mai trebuie să stea la cuptor.

Când am scos blatul din cuptor, am amestecat puțină apă cu zahăr, și am stropit blatul cu lingură pentru a fi mai moale. Dar acest lucru nu este obligatoriu.

După ce s-a mai răcit, am topit ciocolată și am întins-o deasupra Negresei. În final, am pus fulgi de ciocolată albă și neagră, și nuci.

Este un deliciu servită atât simplă, cât și cu o cană cu lapte sau cu o linguriță de dulceață alături.

Poftă bună! 🙂

Pentru alte rețete, vă aștept pe pagina de Facebook Rețete simple și gustoase (CLICK AICI).

 

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top