
Rețetă | Cotlet cu mere şi ceapă, și sos de miere cu muștar
Rețetă | Cotlet cu mere şi ceapă, și sos de miere cu muștar
Ingrediente:
- 4-5 felii de cotlet de porc
- 2 cepe medii
- 2 mere medii
- sare, piper, rozmarin
- 130 gr. de unt
Cum se face:
1. Într-o tigaie, pune untul și lasă-l să se topească, iar când e topit complet, adaugă feliile de cotlet și prăjește-le la foc mic.
2. Când cotletul este gata, scoate-l și pune-l deoparte pe o altă farfurie. În untul ce-a rămas de la cotlet, pune merele (cu coajă, tăiate felii subțiri) și ceapa (tăiată subțite, tip peștișori), și lasă-le la foc mediu spre mic aproximativ 30-40 de minute, până sunt făcute bine.
3. Între timp, până se fac merele și ceapa, într-un bol amestecă o lingură de miere cu o lingură de muștar cu boabe.
4. Când ceapa și merele s-au făcut, pune peste ele puțin, puțin rozmarin. Apoi, adaugă feliile de cotlet în tigaie. Amestecă puțin. Mai lasă așa 10-15 minute.
5. După 10 – 15 minute, pune cu o lingură sosul de miere și muștar în tigaie. Amestecă ușor și lasă să mai stea pe foc mic încă 5 minute.
6. Se servește imediat! Se potrivește cu baghetă cu semințe sau simplă. 🙂
PS: Nu am avut timp să fac poze în timpul gătirii, dar dacă ai întrebări, mă găsești aici.