skip to Main Content
Top 8. Cele Mai Frumoase Cărți De Crăciun

Top 8. Cele mai frumoase cărți de crăciun

Sărbătorile sunt perioada ideală din an în care să le acordăm mai mult timp celor dragi și nouă înșine. Printre cele mai frumoase activități pe care le putem avea împreună cu cei dragi se numără lectura. Cititul e o activitate extrem de plăcută în sezonul rece, lângă brad și căni cu ceai fierbinte.

Pentru că lectura e binevenită la orice vârstă, am pregătit o serie de cărți numai bune de citit în perioada crăciunului. Atât pentru adulți, cât și pentru cei mici.

Cărți de crăciun – ADULȚI

1. Un altfel de crăciun, scrisă de John Grisham

Cu un titlu sugestiv, cartea redă povestea unui cuplu tânăr care se hotărăște să schimbe regulile crăciunului. După plecarea fiicei lor în Peru, cuplul decide că nu ar mai avea niciun farmec sărbătorirea crăciunului în mod tradițional. Fără să stea pe gânduri, cei doi se pregătesc pentru o croazieră de zece zile în Caraibe. Scrisă cu mult umor și creativitatea, povestea celor doi este lectura ideală pentru cei care își doresc o altfel de poveste de crăciun. (librărie online)

2. Crăciunul lui Poirot, scrisă de Agatha Christie

Acțiune, dramă și mister. Nu sunt tocmai niște teme obișnuite pentru perioada crăciunului, însă iubitorii romanelor polițiste vor fi fascinați de această carte. Povestea începe după ce detectivului Hercule Poirot i s-a încredințat rezolvarea unei crime care s-a petrecut într-o seară liniștită de iarnă. (librărie online)

3. Magia Dragostei, scrisă de Lisa Dale

Fulgi de zăpadă, atmosferă de crăciun și un moment ideal pentru dezvăluirea celor mai frumoase sentimente. Lisa și Eli, de 10 ani cei mai buni prieteni, conștientizează sentimentele pe care le au unul față de celălalt. Magia crăciunului ajută la împărtășirea lor în cel mai frumos mod, însă ce urmează după, depinde doar de cei doi. (librărie online)

4. O săptămână în decembrie, scrisă de Sebastian Faulks

Narațiunea se învârte în jurul unui număr magic. Șapte zile până la crăciun, șapte personaje, anul 2007, șapte vieți. Cu umor aspru, dar calculat, autorul redă povestea societății actuale, a diverselor teme conflictuale și a simplității, care e fix în fața noastră. Londra contemporană și povestea societății prezente. O carte în care, într-o oarecare măsură, ne putem regăsi fiecare dintre noi. (librărie online)

5. Enciclopedia Crăciunului, scrisă de Gerry Bowler

O carte complexă și universală, Enciclopedia Crăciunului cuprinde tradițiile, obiceiurile și poveștile care fac crăciunul minunat în diferite țări ale lumii. Frumusețea diversității. (librărie online)

6. Zile de Crăciun, scrisă de Jeanette Winterson

12 zile, 12 povestiri, 12 momente de reamintire a spiritului crăciunului. Una dintre cele mai curajoase voci contemporane, Jeantte Winterson le propune cititorilor o călătorie cu 12 staționări: povestiri trasnformate în portaluri către lumea fascinantă a crăciunului. (librărie online)

7. Crăciunul regal, scrisă de Principesa Margareta, Principele Radul al României

O carte-privilegiu pentru fiecare dintre noi. Crăciunul regal expune modul în care s-a sărbătorit crăciunul, timp de aproape o sută cincezi de ani, în Familia Regală a României. (librărie online)

8. 100 de minuni dulci pentru Crăciun

Dedicație pentru pasionații de patiserie și cofetărie. Cartea cuprinde 100 dintre cele mai gustoase și magice rețete dulci de crăciun. (librărie online)

 

Cărți de crăciun – COPII

1. Tiptil, Crăciunul se apropie, scrisă de Eugenia Glavan

Magia crăciunului se resimte până în pădurea de peste deal. Acolo, Ariciul Zbârlici, șoricioaica Mimi, șoriceii Crant și Ront, veverița Zizi și alte animăluțe se pregătesc cu mult spor de iarnă. Năzbâtiile și aventurile vesele și amuzante ale acestora sunt numai bune de povestit celor mici, în seara de crăciun. (librărie online)

2. În căutarea sufletului Crăciunului, scrisă de R.D Mottok

Trei prieteni buni au sarcina de a reda crăciunului magia și strălucirea de odinioară. Contra cronometru, cei trei pornesc în aventura vieții lor, urmând să aibă parte de momente vesele, frumoase, dar și de multe pericole. (librărie online)

3. Autobiografia lui Mos Craciun, scrisă de Jeff Guinn

O carte scrisă tocmai de Moș Crăciun, în care își povestește viața și activitățile pe care le are. Învăluită în farmec și mister, cartea este de nelipsit în perioada sărbătorilor de iarnă. O carte care îi va bucura pe cei mici și le va oferi privilegiul de a citi despre viața Moșului, povestită de el însuși. (librărie online)

4. Şoptindu-le vrăjitoarelor, scrisă de Anna Dale

După ce este constrâns să plece într-o excursie neinteresantă, Joe are parte de supriza vieții sale. În tren, băiețelul descoperă că se află în lumea vrăjitoarelor. În acel moment, pentru Joe începe o aventură plină de peripeții. (librărie online)

5. Poveste de Crăciun, scrisă de Charles Dickens

Povestea lui Ebenezer Scrooge, un bătrân morocănos, a fost publicată pentru prima dată în anul 1843. De atunci, povestea bătrânului schimbat datorită unor vizitatori fantomatici, este citită de milioane de copilași, în fiecare an, de crăciun. O carte plină de ilustrații fermecătoare, care înfățișează minunata perioadă a sărbătorilor de iarnă.  (librărie online)

6. Spărgătorul de nuci, scrisă de Valeria Docampo, George Balanchine

Povestea clasicei povești de crăciun, surprinsă de Valeria Docampo, tranformată într-unul dintre cele mai populare spectacole de balet din întreaga lume, Spărgătorul de nuci expune o minunată călătorie, care ajunge până în Tărâmul Dulciurilor. O carte pe îndrăgită de toți copiii. (librărie online)

7. Un băiat numit Crăciun, scrisă de Matt Haig

O carte cu reni, turtă dulce, zăpadă, multă magie și un minunat băiat pe nume Nikolas. Împreună cu acest băiețel, cei mici vor învăța despre frumusețea dăruirii. O carte plină de umor și înțelepciune, în care pot sa arunce câte o privire chiar și cei mari. (librărie online)

8. Să ne bucurăm! Carte de colorat pentru crăciun

Copilașii ce se află încă în lumea culorilor se vor îndrăgosti de această carte, la prima vedere. Părinții, alături de cei mici, se pot bucura de citatele care stau alături de desene, amintindu-le de pacea și de spiritul crăciunului. (librărie online)

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.blog/

 

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top