skip to Main Content
5 Joburi Ciudate Pe Care Le-au Avut Strămoșii Noștri

5 joburi ciudate pe care le-au avut strămoșii noștri

Aproximativ 47% din locurile de muncă actuale vor dispărea. Este o afirmație susținută de oamenii de știință. Poate părea straniu, însă acesta este fluxul evoluției. Așa cum, câteva joburi, cel puțin ciudate, ale celor de dinaintea noastră au dispărut deja. 

În trecut, au existat multe locuri de muncă care astăzi nu mai există. Fie că au dispărut complet sau s-au transformat în altceva, unele locuri de muncă ale strămoșilor noștri pot părea de-a dreptul ciudate pentru oamenii de astăzi.

Iată o listă cu câteva dintre ele:

1. Ascultător de aeronave

Înainte de inventarea radarului, militarii au fost nevoiți să folosească alte instrumente pentru a detecta inamicii. Locația acustică a fost una dintre tehnicile folosite. Cornurile extinse i-au ajutat pe militari să detecteze vibrațiile și sunetele chiar și peste dealuri. Tehnica aceasta a fost folosită de la mijlocul primului război mondial până la începutul celui de-al doilea război mondial.

foto: funcage.com

2. Planificator de orgii

Sarcina principală a unui planificator de orgii a fost, așa cum sugerează și titlul, planificarea festivităților prin organizarea meniului, a muzicii și a femeilor. Această slujbă a existat în Roma antică, iar cel mai faimos planificator de orgii de la acea vreme a fost Gaius Petronius.

foto: listverse.com

3. Clovn funeral

Slujba unui clovn funerar era de a-i imita pe cei decedați. Acest lucru se întâmpla în Roma antică și a fost creat pentru a mângâia spiritul celor morți și a-i distra pe cei vi.

4. Omul-computer

La începutul secolului al XVII-lea, termenul ”calculator” înseamna literalmente o persoană care calculează. Ceea ce astăzi nici nu mai intră în categoria a ceea ce înseamnă joburi.

foto: ece-umich.edu

5. Frenolog

Înainte de a fi abandonată, frenologia, ”știința creierului” a fost utilizată pentru a ”citi” inteligența unei persoane după forma capului. În trecut, bărbații victorieni apelau la frenologi pentru a-și găsi soția ideală, în funcție de forma capului.

foto: wikipedia.ro

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.ro/

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top