skip to Main Content
Frizerul Meu Este Unul Dintre Cei Mai Isteți Oameni Din Anturajul Meu

Frizerul meu este unul dintre cei mai isteți oameni din anturajul meu

Voi spune din capul locului că frizerul meu este unul dintre cei mai isteți oameni din anturajul meu.

Că tunde bine, este evident dar întrebările pe care mi le pune cu o dibăcie care depășește poate chiar abilitățile sale profesionale, mă pun uneori pe gânduri.

Dacă vă mai spun că îl cheamă Rafael, veți avea imaginea serafică a unui om care își depășește cu dezinvoltură, condiția aparentă!

În lumea aceasta, înfundată pe dopul de canalizare a lumii virtuale, este cât se poate de agreabil să poți povesti cu inima și mintea liberă, cu frizerul tău. Și omul acela să nu-ți pună întrebări circumstanțiale, ori de complezență și să te iscodească labirintic.

În timp ce lucra repede și exact, asupra pădurii tot mai vagi de deasupra craniului meu, am uitat că omul acesta ar trebui – conform unei scheme sociale conservatoare – să presteze servicii cât se poate de exacte și cuantificabile dar nu, Rafael, mă purta în lumea întrebărilor sale esențiale.

La început, îi răspundeam eliptic, obișnuit fiind cu dialogul irelevant al celui care te tunde. Dar omul acesta lega o întrebare de alta și sub tăișul foarfecii sale, simțeam febrilitatea omului care vrea să știe. Căruia să-i confirmi sau să-i infirmi crezurile sale.

Pe măsură ce vorbim, eu uit că sunt un client oarecare și Rafael uită și el că este un frizer oarecare. Astfel, o simplă tunsoare se transformă într-un dialog mirabil în care doi oameni stau la o poveste. Da, poveștile dinte doi bărbați ar trebui să aibă la mijloc un pahar de vin. Normal, într-o frizerie o astfel de posibilitate este exclusă.

Cunosc mulți oameni – unii chiar de spirit – dar tare mult mi-aș dori ca într-o bună zi, să mă întâlnesc cu frizerul meu, undeva la un pahar și să ne împărtășim experiențele.

Eu să-i spun cum am încercat să-i ”tund” pe niște ticăloși care-și întindeau pletele peste orizonturi care nu le aparțineau, iar el să îmi să-mi spună cum a reușit chestia asta!

Text: Felician POP

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top