skip to Main Content
Cartea Care Trebuie Predată în școli – Scurtă Istorie A Omenirii | Yuval Noah Harari

Cartea care trebuie predată în școli – Scurtă istorie a omenirii | Yuval Noah Harari

Cartea O scurtă istorie a omenirii, de Yuval Noah Harari, trebuie introdusă obligatoriu în școli! Asta dacă vrem să avem copii destupați la minte și să scăpăm de vechile și minusculele noastre obsesii cu privire la trecutul nostru, la cine suntem și încotro ne îndreptăm.

Înainte de a fi introdusă în școli, această carte ar trebui citită de profesori. Nu doar pentru că ar avea foarte multe de învățat despre trecutul nostru, ca homo sapiens, de la apariția speciei noastre pe pământ, ci pentru că ar avea ocazia să își facă o imagine despre lumea în care trăim. Adică să vadă „the bigger picture”, cum se spune.

Cartea mi-a fost recomandată, şi trebuie să recunosc că am privit-o ca pe o istorie clasică, plină de date istorice pe care nu le poţi memora şi care la un moment dat te adoarme, oricât ţi-ai teroriza neuronul. Nu! Nici pe departe!

Stilul debordant şi conexiunile făcute de genialul Yuval Noah Harari te menţin treaz pe toate cele aproape 500 de pagini.

Deşi este doctor în istorie şi profesor la universitatea din Ierusalim, Yuval Noah Harari, nu abordează istoria într-un stil academic, ci mai degrabă într-un stil lejer.

Merită să citiţi această carte pentru că vă va mai detensiona puţin. Din toate punctele de vedere. Veţi descoperi cât de mici şi neînsemnate sunt problemele noastre de zi cu zi, şi cât de multă energie ne consumăm pe probleme închipuite, care, de fapt, nu există.

Autorul arată că în cei 4,5 miliarde de ani pe care îi are planeta noastră, omul o stăpâneşte pentru o perioadă foarte scurtă, iar existenţa noastră este cu atât mai neînsemnată.

Cum a apărut homo sapiens pe pământ, ce preocupări a avut, care au fost momentele esenţiale în evoluţie şi cum am ajuns în ziua de astăzi, vă lăsăm să descoperiţi.

Yuval reuşeşte în carte să facă unele conexiuni ce par simple, dar la care nu s-a gândit nimeni. Tocmai în asta constă genialitatea, să explici lucruri atât de importante într-un limbaj cât mai simplu pentru a fi înţeles de cât mai multă lume.

Autorul abortează toate subiecte, inclusiv religia, banii, moartea, societăţile, sexul, dar şi Dumnezeu. Practic, încearcă să ofere răspunsuri la cele mai mari întrebări ale omenirii.

Așadar, vă invit să lecturați această carte despre specia de maimuţă care a cucerit planeta – omul! Dar și despre celelate specii de om care au dispărut.

Este fără doar și poate o carte care își schimbă viața și modul în care vezi lucrurile.

Lectură plăcută! 🙂

Text: Tudor Rădulescu

Foto: Tudor Rădulescu

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.ro

 

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top