skip to Main Content
Cum Am Ajuns Să Iubesc Un Nesuferit – Un Bărbat Pe Nume OVE

Cum am ajuns să iubesc un nesuferit – Un bărbat pe nume OVE

Îi vedem pe stradă. Sunt oameni morocănoși, nesuferiți, și, de cele mai multe ori, punem imediat etichetă și judecăm. Fără drept de apel. V-aţi întrebat vreodată de ce aceşti oameni au ajuns aşa? Răspunsul poate fi în romanul Un bărbat pe nume Ove, care a devenit repede bestseller al scriitorului suedez Fredrik Backman.

Deşi este o carte uşoară, are anumite lecții de viață care te pun pe gânduri.

Cartea te prinde repede. Te face să râzi de cele mai multe ori, dar te face să şi plângi. Să iei o pauză, să o pui pe piept, şi să te întrebi de ce unii pot avea un asemenea destin. Când afli prin ce a trecut Ove, înţelegi de ce a ajuns așa. Ba chiar, ajungi să nu mai înţelegi care e rostul cărţii, de ce să râzi, când e de plâns?!

Ove este un bărbat în vârstă de 59 de ani care decide să se sinucidă, după ce a rămas singur. Şi-a pregătit totul. Inclusiv un plic cu instrucţiuni, cum să se procedeze după decesul său. Este un bărbat bine organizat, căruia îi place rutina. Conduce doar Saab şi nu mai vorbeşte cu vecinul lui, care a avut o viaţă întreagă Volvo, şi şi-a cumpărat brusc BMW. Cum să faci asta?! Şi uite aşa, citind cartea, ajungi să iubeşti un nesuferit. Să îți dai seama că în spatele unor persoane extrem de reci se pot ascunde tragedii, dar și suflete sensibile. Chiar dacă nu arată asta.

Deşi se anunţă ultimele clipe din viaţa lui Ove, aventurile din carte de abia încep când în vecini se mută o familie, și la uşă îi bate o iraniană.

Dincolo de aventuri, este o carte care te pune pe gânduri: Tu ce tabieturi stupide ai? Ce fixații aiurea? Sunt supărările acestea importante în viaţă?

Așadar, nu este o carte grea, dar cu siguranţă e o carte de citit într-un weekend.

Utile:

Apariție: Editura ART, anul 2017

Traducere: Andreea Caleman

Cartea poate fi cumpărată aici

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.blog/

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top