skip to Main Content
13 Bijuterii Unicate Făcute Din Cărți Vechi | Littlefly

13 bijuterii unicate făcute din cărți vechi | Littlefly

Folosindu-se de cărțile vechi, Jeremy May crează bijuterii uimitoare. Printr-un proces unic de laminare, bijutierul literar transformă straturile dense din cărți în podoabe cu modele abstracte și forme sculpturale.

Podoabele din hârtie se fabrică prin laminarea a sute de coli de hârtie, după care sunt finisate cu luciu. Hârtia este selectată și îndepărtată cu atenție dintr-o carte, iar apoi sunt reintroduse în spațiul excavat. Sunt imposibil de reprodus, fiecare piesă fiind unică prin text, formă, imagine.

Bijuterii inspirate din plictiseală

Inspirația vine de pretutindeni și de oriunde. Sunt inspirat și intrigat de narațiuni, din împrejurimile imediate, din amintiri. Este imposibil să menționez o condiție sau un aspect specific din viața mea, care să mă inspire mai mult decât orice altceva. O condiție foarte importantă care ar trebui menționată este, totuși, plictiseala; Cele mai interesante idei le am atunci când mă plictisesc.

Soția, primul client al bijutierului

Prima piesă pe care am creat-o a fost un inel pentru soția mea, pe care l-am făcut pentru prima noastră aniversare de nuntă, în septembrie 2007. Primul an de căsătorie este reprezentat de o hârtie, așadar am decis sa ne facem cadouri din hârtie. Am folosit ziarul ei favorit din Grecia și hârtie colorată. Crearea acelui inel a fost începutul călătoriei mele.

Nu sunt instruit oficial ca bijutier. La baza educației mele este designul, având în vedere faptul că am studiat peisagistica. Am lucrat în acest domeniu mai mult de zece ani și este o profesie pe care nu simt că aș fi părăsit-o vreodată.

Obiectivele se schimbă în fiecare zi, dar în momentul de față mi-am propus să creez unelte unice folosind cărți second-hand. Fiecare piesă este o provocare, atât în design, cât și în estetică. Pe termen lung, vreau să provoc materialul și metoda de lucru, să văd până unde reușesc să ajung.

 

 

Bijuterii. Jeremy May

Bijuteriile Littlefly pot fi cumpărate online.

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.blog/

 

 

 

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top