skip to Main Content
Poeziile Lui Einstein. Puţină Lume ştie Că Geniul A Scris şi Versuri

Poeziile lui Einstein. Puţină lume ştie că geniul a scris şi versuri

A fost Albert Einstein poet? Că a fost un fizician desăvârșit, asta o știe toată lumea. Mai puțin cunoscut, însă, este faptul că Einstein a scris nenumărate poezii. Printre poeziile sale, multe dintre ele romantice, fizicianul a scris câteva poezii haiku.

Haiku este un gen de poezie japoneză. Se remarcă prin forma fixă: 17 silabe repartizate pe 3 versuri, formate din 5, 7, 5. Prin cele 3 versuri, Einstein a vazut felul prin care combinarea a trei elemente diferite face trecerea la o nouă calitate.

Einstein, poetul genial

Iată poeziile haiku, scrise de omul de știință:

O veche mănăstire.
O lună rece.
Un lup urlă.

Pe câmp în liniște
Zboară un fluture.
Fluturele a adormit.

Și:

Undițe în valuri
Abia pornite în fugă
Lună plină.

A căzut rouă
Și pe toate ramurile prunului atârnă picături.

Despre iubire. Scrisoare către fiica sa

Fizicianul a scris și despre iubire. Cum nu se putea mai frumos. Într-o scrisoare, adresată fiicei sale Lieserl, Albert Einstein vorbește despre sentimentul care a reușit să-l copleșească: iubirea.

Există o forţă extrem de puternică, pentru care, cel puţin până în prezent, ştiinţă nu a găsit o explicaţie formală. Este forţă care include şi guvernează totul, este chiar în spatele oricărui fenomen care are loc în univers şi încă nu a fost identificată de noi. Această forţă universală este IUBIREA.

Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forţă nevăzută. Iubirea este Lumina, care îi luminează pe cei ce o oferă şi o primesc. Iubirea este gravitaţie, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă atraşi de alţii. Iubirea e putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun şi oferă umanităţii şansă de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune şi revelează.

Pentru iubire noi trăim şi murim. Iubirea e Dumnezeu şi Dumnezeu este Iubire, notează sunt sanatos. […] Regret profund că nu am fost capabil să exprim ceea ce este în inima mea, care a bătut în linişte pentru ţine întreagă mea viaţă. Poate e prea târziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia să îţi împărtăşesc că

Te Iubesc şi datorită ţie am ajuns la răspunsul suprem!

Tatăl tău,
Albert Einstein

*******

Rămâi la curent cu ultimele articole. Păstrăm legătura pe Facebook și Instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/thedreamer.ro/

Instagram:  https://www.instagram.com/thedreamer.blog/

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top